suomi24-logo
 • Anonyymi

  Eivät varmasti pahastu, vaikka siellä haudalla ei olisikaan kynttilää. Muistaa voi aina, ei se tarvitse mitään joulua.

  0
  14
 • Anonyymi

  Vien jouluna kynttilän läheisen hautausmaan muistolehtoon, vanhempien haudalle on pitkä matka. Muistelen vanhempiani pitkin vuotta, monet asiat tuovat heidät mieleeni, siihen ei paikkaa tai aikaa katsota.

  0
  3
 • Anonyymi

  En erityisesti mitenkään. He ovat kuolleet, heitä ei enää ole. Ei haudassa mahdollisesti vielä vuosikymmenten jälkeen jäljellä olevat pääkallo ja isoimpia luita tee vainajasta enää läsnäolevaa. Ja kun fyysinen keho kuoli, ei ihmistä enää ole missään muodossa.

  0
  1
 • Anonyymi

  Kai se haudalla pitää käydä kynttilä viemässä isovanhemmille,itsenäisyyspäivänä tuli käytyä sankarihaudoilla sotasankareita kunnioittamassa.
  Ei kai jouluaikaan muuta järkevää voi tehdä ,ehkä hiljentyä joulunsanomaan ja syödä ja juoda hyvin sekä saunoa puusaunassa.

  0
  6
 • Jeesus vastasi: "Seuraa sinä minua, ja anna kuolleiden haudata kuolleensa."

  Antaa myös kuolleiden käydä jouluna katselemassa kuolleita kiviä hautuumailla sanon minä.

  Eläkää tätä päivää elävät!

  0
  5
 • Anonyymi

  Kaikesta sitä täytyy stressiä tehdä,jopa vainajien muistamisesta ja hautojen kunnosta. Eiköhän itsekukin mielessään muista edesmennyttä, toivottavasti valoisilla muistoilla, myös joulun aikaan.

  0
  0
 • Anonyymi

  Vain kaikkein materialistisimmat ja ilkeimmät yksilöt jäävät häilymään hautansa läheisyyteen. Paikalla käyminen tuottaa sille kuitenkin enemmän harmia kun hyvää. Pitkittää hidasta pois haipumista entisestään.
  Normiyksilöt ovat jo "jatkaneet matkaansa", joten kotosalla lämpimässä valokuvakansion selaaminen on ympäristön kannaltakin järkevämpi tapa. Jos haluaa niin voihan vaikka naputella nettiin virtuaalisen muistosivun.

  0
  0
 • Anonyymi

  Jos lähisukulainen avustaa taloudellisesti, lähden aatonaattona taksilla käymään parilla hautausmaalla. Olen hiukan huonokuntoinen. Muutoin ei ole varaa näihin haudoilla käynteihin.

  Siistin haudat, puhdistan kynttilälyhdyt, laitan uudet kynttilät, mahd. myös jonkin havukoristeen.

  Itselläni on omaisia sekä ent. ystäviä, työtovereita, naapureita kymmenittäin useilla eri hautausmailla, käyn vain lähiomaisten haudoilla. Muutoin muistelen heitä muita.

  0
  8
 • Anonyymi

  En käy haudoilla, tyhjä kolkko paikka jossa ei ole mitään elämää.

  0
  11
 • Anonyymi

  Käyn viemässä kynttilät haudoille. Hautausmaat on niin kauniita ja tunnelmallisia joulun aikaan. Samalla voi muistella menneitä.

  0
  6